Campionat de les Illes Balears per Clubs

La pista d’atletisme de Magaluf va ser l’escenari aquest cap de setmana d’una nova edició del Campionat de les Illes Balears per Clubs en categoria absoluta. Després d’uns anys complicats i de transició, aconseguírem classificar l’equip masculí per poder participar-hi, mentre que l’equip femení s’hi va quedar a les portes, però ben segur l’any que ve sí que es podrà classificar.
Amb un equip ple de gent jove i que aquesta temporada s’estrenen en la competició, juntament amb els més veterans que aportaren l’experiència imprescindible en aquestes cites, va destacar, sobretot, per la regularitat de tots els atletes participants. Un equip que va sumar un total de 73 punts i que assoliren la 5a posició, a tan sols 3,5 punts de la 4a posició, amb el hàndicap d’haver deixat una de les proves sense representació, els 5 km marxa.
 
La jornada va començar amb la prova d’alçada i en Rafel Brunet que aconseguí superar el llistó fins als 1,50 metres, mentre que en Pere Joan Munar llançava el martell de 7,260 kg a 26,86 metres. El següent atleta en entrar en acció va ser en Marc de Filippo en els 400 metres tanques, que tot i tenir una caiguda en el primer obstacle, s’aixecà i acabà la volta a la pista en 1:16.59. Una de les promeses SUB16, en Tomeu Umbert, va defensar els 100 metres llisos amb un temps de 12.24, molt a prop de la seva millor marca en la prova, però el rècord del Club va caure una vegada més en els 800 metres a càrrec d’en Damià Pons amb 1:59.10. Alhora, en Tomàs Pomar, després de més de tres mesos aturat per lesió, arribava fins els 12,39 metres en el triple salt. La jornada de matí va continuar amb el llançament de pes i l’etern Pere Sebastià Pascual que llançava l’artefacte fins als 9,25 metres, mentre que un dels debutants en les proves de pista va ser en Pere Bonnín que demostrà que compleix com un rellotge i aturà el cronòmetre en 9:48.78 en els 3.000 metres llisos. Per acabar la jornada de matí, un joveníssim equip de relleus 4×100 integrat per Marc de Filippo, Rafel Brunet, Sion Umbert i Tomeu Umbert marcaven un temps de 48.89.
 
La jornada de capvespre s’obria amb les proves de salt amb perxa en la qual en Sion Umbert s’estrenava amb un millor salt de 2,40 metres; el llançament de javelina on en Pere Joan Munar doblava prova i aconseguia arribar fins als 30,76 metres i; els 110 metres tanques on en Juan José Luque demostrà la seva experiència i polivalència i registrava un temps de 19.35. La calor va ser una de les grans protagonistes, però res comparat amb els 400 metres llisos que va córrer en Damià Pons i que significava una nova millor marca personal amb 54.86; ni amb el salt de llargada de Tomeu Umbert amb un salt de 6,01 metres i que està a tocar la mínima per participar en el Campionat d’Espanya. L’altre debutant en proves de pista va ser en Miquel Amengual que va demostrar tenir coratge en els 3.000 metres obstacles i recorregué les set voltes i mitja a la pista en 10:49.59. En Pere Sebastià Pascual tirà de galons en el llançament de disc i va fer volar l’artefacte fins als 32,89 metres, mentre que en Marc de Filippo continuava i completava els 200 metres en 26.40. En Gabriel Pons guardava forces en els 1.500 metres amb un temps de 4:20.17 perquè just 20 minuts després completava l’equip de 4×400 integrat per Hugo Salgado, José Antonio López, Damià Pons i el mateix Gabriel Pons que, en un final d’infart travessava la meta amb un temps de 3:50.32.
 
Enhorabona equip per representar Manacor i el Club Atletisme Manacor! Sou un orgull!

You may also like...